STATISZTIKA

Utolsó kommentek

Agymosott főoldal

Alex Z bejegyzése 2020. január 18. Szólj hozzá!

AZ IRÁNI CSÖRTE

Címkék: terror Irán Trump iráni támadás

- „az úgy kezdődött, hogy visszaütött” -

A történetet ismered. Az Egyesült Államoknak nevezett terrorállam, amely a világban évente több száz terrorakciót követ el, sokszor ártatlan civilek, vagyis gyerekek és idősek ellen, január első napjaiban úgy döntött, hogy egy harmadik, független állam területén, drón segítségével kivégez egy magasrangú iráni állami vezetőt.
Hoppá.
A teljesség és persze a jobb megértés érdekében másként is elmagyarázom. Főként liberális, vagyis agymosott olvasóknak – de ez nem kérdés. Történik pedig, hogy Lengyelország, mint európai középhatalom (most ér nevetni) Németország területén drónnal lebombáz egy magasrangú francia tábornokot, aki hivatalos úton tartózkodik ott a német kancacellár államfő kérésének eleget téve.
Vajon az eseményeket követő hányadik napon kezdenének el mind a franciák, mind pedig a németek lengyel célpontokat bombázni? (És miért van olyan deja vu érzése az embernek, amikor Németország lengyel célpontokat bombáz?) És vajon Nagy-Britanniától kezdve a hülye magyarokon át a dán meg holland kiskatonákig mennyien rohannák le a határokat? Vajon Csehország és Szlovákia hogyan adná át a területét, hogy a megtorló haderő átvonulhasson rajta?

Innen indulunk. Azt mondom, most már ideje lenne annak, hogy Washingtont, de úgy általában véve az egész Keleti Partot tengeralattjárókról meg katonai hajókról a koalíciós csapatok folyamatos tűz alatt tartsák, miközben vadászgépek százai repülnek be az ország mélyébe, hogy katonai célpontokra csapjanak le – pontosan úgy, ahogy azt egy ilyen faszom terrorállammal meg kell tenni.
Lapozunk.

Alex Z bejegyzése 2020. január 01. Szólj hozzá!

BEVEZETŐ EGY ÚJ VILÁGBA

Címkék: bloggépház

- kis köszöntő számodra -

Valamikor 2008 decemberében jutottam arra az elhatározásra, hogy blogot fogok készíteni. Író vagyok, szeretem forgatni a szavakat, és úgy éreztem, hogy szükségem lenne némi kis kiegészítő gyakorlatra, amit ezen a fórumon könnyedén megszerezhetek. Nem is tévedtem. Blogom hivatalosan 2009 januárjában indult, és 2013 májusáig tartott. Fennállása alatt nagyjából 100-120 egyszerű kis cikkecske, olyan 40-50 aprócska szösszenet, néhány folytatásban 1 vagy 2 regényem, és megközelítőleg szintén olyan 100-120 nagyobb cikk töltődött fel rá.
Népszerű volt.
Mivel már 2012-ben érezni lehetett a mennyiségi visszaesést, sokan gondoltátok, hogy valamikor baj lesz. Valami elkezdődött, jó volt és élvezetes, megvolt a maga hősi fénykora – aztán ez a valami össze is omlik majd. Természetes folyamat. Én pedig hagytam, hogy a blog magába zuhanjon, mivel egészen más dolgok martak akkor, mintsem, hogy cikkeket írjak.

Sokszor gondoltam rá az elmúlt évek alatt, hogy „fel kellene támasztani” ezt a blogot. A mondanivalója rengeteg emberhez eljutott. Nem egyhez és nem kettőhöz, de nem is csak tízhez. Nagyon sok emberrel álltam anno kapcsolatban, olyanokkal is, akik hozzászóltak az adott témákhoz, és olyanokkal is, akik „csak” leveleztek velem a megadott címen. A mai napig jó érzés ezt tudni, hogy ha nem is százaknak, de sok tíz embernek nyitottam fel a szemét és adtam ötleteket, kellemes cikkeket, útmutatásokat és élményeket az életben/az élethez.
Ámde maga a feltámasztás nem egyszerű. Attól is függ, hogy van-e még mesélni valód.

Sokszor volt. Az elmúlt években nagyon is sokszor.